Casper Ruud er tatt ut på det europeiske laget i Laver Cup. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Tennis: Ruud klar for Laver Cup

Casper Ruud er tatt ut på det europeiske laget til Laver Cup i september. Der får han med seg stjerner som Carlos Alcaraz og Rafael Nadal.

Av NTB | 17.07.2024 10:43:06

Sport: Det opplyser arrangøren av turneringen onsdag.

Det norske tennisesset er glad for nok en sjanse på det europeiske laget.

– Det er et privilegium å være en del av dette enestående laget og komme tilbake for en ny sjanse til tittelen i Berlin. Vi har noe ugjort, heter det fra Ruud.

Verdenslaget vant Laver Cup de to siste sesongene.

I tillegg til Ruud, Alcaraz og Nadal skal også Daniil Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas representere det europeiske laget. Björn Borg er lagkaptein. Turneringen spilles i Berlin fra 20.–22. september.

Ruud er denne uken i aksjon i svenske Båstad. Der spiller han onsdag singlekamp mot brasilianske Thiago Monteiro, mens han senere skal i aksjon i double med Rafael Nadal. Den spansk-norske duoen tok seg mandag videre fra 1. runde.

Tidligere i år vant Ruud ATP 500-turneringen i Barcelona. Han har i tillegg vært i tre finaler, deriblant i Masters-turneringen i Monte-Carlo. I juni tok han seg til semifinale i Roland-Garros, der han tapte for Zverev.