Menu
President Joe Biden slo nok en gang fast at han ikke gir seg, og han sa at han skal vinne mot Donald Trump. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB

Biden på valgmøte: Jeg lover dere at jeg er ok

USAs president Joe Biden forsøkte under et besøk i Michigan å berolige velgerne med å si at han er godt egnet. Han sa at han er nominert og at han skal vinne.

Av NTB | 13.07.2024 00:13:16

Politikk: – Vi må fullføre jobben. Og jeg lover dere at jeg er ok, sa 81-åringen til de fremmøtte på et valgkampmøte på en restaurant i Northville i delstaten Michigan fredag.

Litt senere fredag stilte Biden opp på et valgkampmøte i storbyen Detroit. Michigan er en vippestat og det er viktig for demokratene å vinne denne delstaten hvis de skal ha sjanse til å slå Donald Trump.

– Ikke gi deg, ropte forsamlingen tilbake.

– Det er på tide at vi slutter å behandle politikk som om det er underholdning eller et reality-show på TV, sa Biden videre.

Han pekte mot presseområdet i salen, og sa:

– De har hamret løs på meg.

Folkemengden svarte med buing.

– Gjett hva. Donald Trump har fått en fribillett, sa Biden videre, før han la til at Trump er «en trussel mot dette landet».

Project 2025 er en 900 sider lang plan laget av den konservative tankesmia The Heritage Foundation. Blant annet inneholder den forslag om å gi presidenten mer makt og innsette Trump-vennlige folk på viktige kommandoposter i samfunnet. Planen er ikke laget av Trumps team, men folk nær ham skal ha vært involvert.

Trump har selv avvist det kontroversielle dokumentet. Han kaller forslagene «fullstendig latterlige og elendige», men uten å peke på hvilke av dem det gjelder. Tidligere denne uken sa Trump at han representerer «partiet for sunn fornuft», et slagord som er ment å tiltrekke folk flest til republikanerne.

Bekymringen blant partifeller har økt etter at Biden 27. juni møtte Trump til debatt på CNN. Biden kom særdeles dårlig ut, noe som har skapt uro innad i partiet rundt hvorvidt han vil være i stand til å lede landet gjennom fire nye år.

Flere ledende demokrater har gått offentlig ut med oppfordring til Biden om at han må trekke seg fra valgkampen.

Mens Biden møtte velgere i Michigan fredag, kom Trump med en utfordring til ham om å ta en kognitiv test.

– Jeg skal dra sammen med ham og også ta en test. For første gang skal vi være et team, og vi skal gjøre det for landets beste, skrev Trump på sin sosiale medieplattform Truth Social.

Lørdag skal Trump holde valgkampmøte vippestaten Pennsylvania.

– I det siste har det vært mange spekulasjoner. Hva kommer Joe Biden til å gjøre? Fortsetter han i valgkampen? Gir han opp? Her er svaret mitt: Jeg stiller i valget og vi skal vinne. Jeg kommer ikke til å endre på det, sa Biden til de fremmøtte.

Han advarte om at «Project 2025», et konservativt politisk veikart som blant annet går inn for å svekke føderale etater og som er i favør av masseutvisning av migranter hvis Trump blir valgt, er «dødsens alvorlig».

Torsdag introduserte Biden Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som Vladimir Putin på et Ukraina-arrangement. Deretter, på en pressekonferanse, sa han at hans egen visepresident Kamala Harris heter Donald Trump.

Samtidig skal republikanerne holde sitt landsmøte i neste uke. Det skjer i Milwaukee. Der kommer Trump til å bli formelt utpekt som partiets presidentkandidat.

(©NTB)

Flere nyheter: