Mattilsynet med advarsel om utenlandske egg: Ikke spis dem rå
Mattilsynet advarer om at utenlandske egg kan inneholder salmonella og anbefaler derfor ikke å spise disse rå.
På grunn av eggmangel har norske dagligvarekjeder importert egg fra andre land, i stor grad fra Estland, Nederland og Sverige, melder Nationen.
Mattilsynet advarer forbrukere mot å spise disse eggene uten at de er varmebehandlet.
– Det betyr at man ikke bør spise bløtkokte egg, og ikke bruke slike egg i produkter som ikke skal varmebehandles, som for eksempel eggedosis eller majones. Man bør heller ikke smake på rå kakedeig eller røre med slike egg i, sier Randi Edvardsen, seniorrådgiver i Seksjon biologisk mattrygghet i Mattilsynet.
Ifølge tilsynet har egg fra land utenfor Norge og Norden høyere risiko for å inneholde salmonella. Derfor understreker de at det er viktig at folk sjekker hvor eggene du kjøper kommer fra.
Det skal være tydelig merket på pakken med landkode: NO, SE, FI eller DK.
(©NTB)