Det var en tett kamp mellom Vålerenga og Stavanger Oilers onsdag. Foto: Javad Parsa / NTB

Stavanger Oilers forlenget NM-semifinalen – slo Vålerenga 4-3 på borteis

Stavanger Oilers slo Vålerenga 5-3 onsdag og utlignet til 3-3 i semifinalen i ishockey-NM. Avgjørelsen faller i Stavanger fredag.

Av NTB | 10.04.2024 21:33:01

Sport: Vålerenga ledet 3-2 i best av sju-serien før oppgjøret i Oslo onsdag og hadde dermed muligheten til å avgjøre på hjemmeis. Der ble til slutt Anthony Salinitri helten for Oilers med sitt vinnermål, og dermed kan Oilers fortsatt håpe på sin tredje strake NM-tittel.

Vålerenga står med rekordmange 26 NM-titler, men har ikke løftet bøtta siden 2009. Det er ti år siden sist de blåkledde spilte finale. Da ble det nederlag mot nettopp Oilers.

Alex Dostie ga Vålerenga ledelsen to ganger i onsdagens kamp, mens Thomas Olsen satte inn 3-2. For Oilers scoret Patrick Elvsveen, Dan Kissel, Tristin Langan utligningsmål før Salinitri ble matchvinner. Tristin Langan fastsatte resultatet i tomt bur rett før slutt.

Lagene fulgte hverandre tett som hagl hele kampen foran et utsolgt Jordal Amfi.

Dostie sendte vertene i ledelsen etter snaut fire minutter. Canadieren sto bak mållinjen da han slo pucken inn foran mål. Der forsøke Oilers-keeper Henrik Holm å klarere den, men i stedet endret den retning og gikk i mål bak ham.

Den stillingen sto seg et stykke inn i annen periode, da Kissel kom seg fri på kanten. Med et hardt skudd fikk han pucken forbi VIF-keeper Tobias Breivold og utlignet.

Men før pause gikk Vålerenga opp i ledelsen på ny. Oskar Ekelund slo pucken inn foran mål, og på bakerste stolpe gikk den i skulderen på Thomas Olsen før den spratt i mål.

Fire minutter før slutt gjorde Salinitri det selv. Han mottok pucken bak mål og dro seg rundt før han kjempet den i mål. Han jublet ellevilt for scoringen som holder liv i Oilers’ finalehåp. Tre sekunder før slutt ble det 5-3.

I finalen venter Storhamar, som slo Frisk Asker 4-1 i kamper i sin semifinale. Storhamar har spilt i fem strake NM-finaler, hvor én har endt med seier. Den kom i 2018. Siden den gang har de tapt én gang for Frisk og to ganger mot Oilers.

Ledelsen fikk de blåkledde ha i drøyt to minutter før Elvsveen fanget opp pucken etter en retur og satte den i nettet. Seks minutter senere var Dostie igjen frempå. Han plukket opp pucken i angrepsfasen og driblet seg fri fra to Oilers-spillere før han på flott vis scoret sitt andre for dagen.

Ti minutter ut i tredje periode fikk Oilers igjen utlignet da Langan fikk stå alene på bakerste stolpe og sette pucken i nærmest åpent mål. Salinitri slo en smart pasning til målscoreren.