Menu
Casper Ruud slet mot Nicolas Jarry tirsdag. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Ruud ute av Miami Open – tapte i strake sett

Casper Ruud fikk det tøft mot chilenske Nicolas Jarry og tapte 0-2 i sett i Masters-turneringen i Miami.

Av NTB | 26.03.2024 19:53:41

Sport: Ruud tapte første sett i tiebreak med 6-7 (3-7). I sett nummer to gjorde nordmannen en dobbeltfeil på serve på et avgjørende punkt da Jarry brøt til 4-2-ledelse. Det ga ikke chileneren fra seg på vei mot seier og avansement til kvartfinale.

– Jarry leverte en fantastisk kamp. Casper hadde en litt medium minus dårlig dag på jobben, og det holder ikke mot en så god spiller som Jarry akkurat her, sa TV 2-kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Jarry slo hele 39 vinnere i kampen. Ruud stoppet på 17.

Ruud står nå med to seirer og to tap mot Jarry på fire møter. Ruud knuste Jarry i Roland-Garros i fjor, men sistnevnte fikk revansje tirsdag.

I kvartfinalen venter russiske Daniil Medvedev.

Etter turneringen i Miami vender Ruud snuten mot Europa og grussesongen. Først blir det Portugal og Estoril, der han er tittelforsvarer etter seieren i fjor. Det er hans forrige tittel.

Deretter venter ytterligere tre Masters-turneringer (Monte Carlo, Madrid og Roma), før det er duket for Roland-Garros, der Ruud i to strake utgaver har tatt seg til finale.

Etter at de begge vant sine neste servegame, fikk Ruud satt motstanderen sin hardt på prøve i game nummer seks. Der skaffet nordmannen seg en fordel med godt spill og brøt tilbake.

Til slutt måtte settet avgjøres i tiebreak, der Jarry til slutt viste seg sterkest. Jarry vant mye poeng på serve i kampen mot Ruud, og i det andre settet slet Ruud med å svare på chilenerens harde slag.

Ruud har jobbet med å forbedre spillet sitt på hardcourt, og han tok seg til finale i to store turneringer i Mexico på det underlaget. Han kom til kvartfinalen i Indian Wells.

Ruud fikk en dårlig start med brudd i sitt første servegame. Chileneren vant tre strake poeng og avgjorde etter at Ruud hadde redusert én gang.

(©NTB)

Flere nyheter: