Menu
Leder i Akademikerne, Lise Lyngsnes Randeberg, er redd for at LO-krav kan forsinke at stillingsvernet utvides til 72 år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Akademikerne frykter LO-krav kan trenere utvidet stillingsvern

LOs krav kan gjøre at det tar lengre tid enn nødvendig å heve stillingsvernet i staten, frykter Akademikerne.

Av NTB | 11.03.2024 15:27:34

Arbeidsliv: Etter pensjonsforliket forrige uke har LO kommet med flere krav om endringer og tilpasninger i arbeidslivet.

De mener det må gjøres flere endringer før pensjonsalderen kan justeres til 72 år. Det bekymrer Akademikerne-leder Lise Lyngsnes Randeberg.

– LOs utspill gjør oss bekymret for at de vil motarbeide og forsinke at statsansatte får bedre rettigheter. Å heve stillingsvernet i staten vil gi ansatte vern mot å miste jobben når de blir 70 år. Det er i dag grensen for når staten kan si opp sine ansatte uten annen grunn. Mange ønsker å jobbe lenger, sier Lyngsnes Randeberg.

Et av LOs forslag er blant annet å forsterke retten til større fleksibilitet i arbeidet.

Akademikerne-lederen frykter at for mange krav kan gå utover stillingsvernet. Hun sier det er helt nødvendig å heve vernet til 72 år.

– Det er i dag et skrikende behov for arbeidskraft, samtidig er det mange motiverte arbeidstakere i staten som vil jobbe lenger. Det må de få lov til.

(©NTB)

Flere nyheter: