Menu
Narve Gilje Nordås kom ikke i posisjon til å ta medalje på 1500 meter i innendørs-VM. Foto: Lise Åserud / NTB

Nordås med kraftsalve etter VM-nedtur: – Hasardiøst

Narve Gilje Nordås ble bare nummer fem på søndagens 1500-meterfinale i innendørs-VM. Etterpå langet han ut mot arrangøren.

Av NTB | 03.03.2024 23:07:50

Sport: Rogalendingen satte personlig rekord med 3.37,03 i Glasgow, men det holdt ikke til gull eller edelt metall.

Nordås lå i starten langt bak i et uvanlig stort felt på 14 løpere, men klatret etter hvert mange plasser. Han var i tredjeposisjon ut på sisterunden, men ble låst inne før oppløpet.

– Det er skuffende selvfølgelig, men jeg sprang hele løpet i bane to. Men hva ellers skal jeg gjøre? Det er 14 mann. Det er et helsike. Jeg holder på å falle fire ganger. Arrangøren må nok ta seg en stripe her. Å sende 14 mann i finalen er hasardiøst, sa Nordås til NRK.

– Narve er nok bedre når det er stabil, høy fart hele veien. Han er ikke så komfortabel når det er så mye rykk og napp og slåssing som det blir i et innendørsløp. Det er nok en litt skuffet Narve vi ser her, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal etter finalen og fortsatte:

– Selv om det ble personlig rekord, er det ikke en tid å være bekjent av for en løper av Narves kaliber.

Nordås hadde en komfortabel reise til finalen. Fredag vant han enkelt sitt forsøksheat på 3.42,09.

I fjor sommer overrasket Nordås med VM-bronse på 1500-meteren i Budapest. Da var Nordås bare noen få hundredeler bak sølvvinner Jakob Ingebrigtsen.

25-åringen trenes av Gjert Ingebrigtsen, men som i Ungarn måtte han i helgen klare seg uten sin viktige støttespiller inne på arenaen. Ingebrigtsen ble heller ikke denne gangen tildelt VM-akkreditering.

Geordie Beamish fra New Zealand vant på tiden 3.36,54. Cole Hocker og Hobbs Kessler sørget for at USA fikk to mann på pallen.

Nedturen betyr at Norges titteltørke i innendørs-VM vedvarer. Geir Moen tok det hittil eneste norske gullet på 200 meter i 1995.

(©NTB)

Flere nyheter: