Bjørn Magnussen gikk et kjempeløp på 500-meteren i VM fredag. Foto: Geir Olsen / NTB

Magnussen med personlig rekord på 500 meter i VM – Stolz tok gull

Skøyteløper Bjørn Magnussen tangerte norgesrekorden på 500 meter med 34,28 i VM enkeltdistanser i Calgary fredag. Det holdt til 5.-plass.

Av NTB | 16.02.2024 22:57:40

Sport: Magnussen gikk i par med polske Damian Zurek og gikk sin raskeste 500 meter noensinne. Håvard Holmefjord Lorentzen har også 34,28 som sin bestetid.

– Han går sitt livs løp her i dag, sa NRK-ekspert Hege Bøkko om Magnussens prestasjon.

Han la seg inn på annenplass etter sitt løp, men senere ble han forbigått og endte utenfor pallen.

Lorentsen leverte en god 500 meter og endte på 10.-plass. Lorentzen fikk opp tiden 34,55 i par med nederlandske Jenning De Boo.

– Her tror jeg han skal være godt fornøyd, sa NRK-ekspert Hege Bøkko, som også er Lorentzens samboer.

Bergenseren ble i 2018 olympisk mester på distansen. Han har i flere år slitt med ryggproblemer.

Amerikanske Jordan Stolz tok gull på 33,69.

Nederlandske Femke Kok vant kvinnenes 500 meter. Der endte Martine Ripsrud på 18.-plass med tiden 38,29.

Koks vinnertid 36,83 var også personlig rekord, og hun vant meget komfortabelt. 2.-plassen gikk til Kim Min-sun fra Sør-Korea med 37,19. 37,21 ga 3.-plass til Kimi Goetz fra USA.

Ripsrud gikk inn til 38,29 og var 39 hundredeler bak sin egen personlige rekord.

– Det var en grei åpning, men litt stamping. Det gikk helt greit på de siste 250 meterne. Et helt greit løp til å være meg, sa Ripsrud til NRK.