Menu
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Terje Pedersen / NTB

Johannes Høsflot Klæbo vant fristilssprinten i Canmore – tok langrennsherrenes 400. verdenscupseier

Johannes Høsflot Klæbo slo til med sprintseier i fristil i Canmore. Triumfen var den 400. verdenscupseieren for de norske herrene.

Av NTB | 10.02.2024 22:52:08

Sport: Klæbo var best i prologen og vant også sin pulje i kvartfinalen. Franske Lucas Chanavat var imidlertid raskere i semifinalen, men ble senere plassert sist i sin pulje i semifinalen på grunn av obstruksjon.

Chanavat hadde vunnet to av fire verdenscupsprinter i fristil denne sesongen før konkurransen i Canmore. De to andre hadde Klæbo gått seirende ut av.

Lørdag var nok en gang 27-åringen fra Trondheim sterkest.

I tillegg til Klæbo var også Erik Valnes og Even Northug de norske bidragene i herrefinalen. Håvard Solås Taugbøl og Pål Golberg røk ut i semifinalen.

Harald Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalen, mens Simen Hegstad Krüger ikke klarte å kvalifisere seg videre fra prologen.

En av sprintfavorittene Federico Pellegrino havnet på utsiden av løypa i kvartfinalen og klarte ikke å hente seg tilbake. Hendelsen skjedde i en sving og dermed røk han overraskende tidlig ut av rennet.

– Jeg mistet kontrollen på skiene mine. Det er sånn som kan skje, sa italieneren til Viaplay.

Søndag skal langrennsherrene gjennom 20 kilometer fellesstart i klassisk stil. Verdenscuprennene i Canmore i Canada avsluttes med klassisk sprint på tirsdag.

(©NTB)