Menu

Store deler av Ullensvang kommune er isolert

Samtlige veier mot Bergen og Haugesund er stengt i Ullensvang kommune i Hordaland som følge av væromslaget. Odda sykehus er i beredskap.

Av NTB | 22.01.2024 13:13:04

Politikk: – I praksis er store deler av kommunen isolert, skriver Ullensvang kommune i en pressemelding.

Væromslaget har utløst ras over veier, eller så har Vegvesenet valgt å stenge veier fordi det er akutt fare for ras eller flom.

Som følge av begrenset framkommelighet på veiene inn og ut av kommunen, er det blant annet satt inn beredskapsferje for nødetatene, og politiet har økt beredskap det neste døgnet.

Allerede har det oppstått hendelser knyttet til oversvømmelse som følge av regnværet, og innbyggerne oppfordres til å sikre frie vannveier rundt egen bolig.

– Dette kan eskalere utover dagen, skriver kommunen.

– Det er fornuftig at de sperrer veiene. Det er ikke vits å drive med russisk rulett her inne, sier Lothe til VG, og vektlegger den store skredfaren i området.

Han hadde egentlig planer om å reise til Bergen, men må utsette turen.

– Det er bedre at de sperrer veiene enn at folk havner i ras. Vi vet ennå ikke hvor lenge veiene skal være stengt, men det er ikke lurt å åpne nå som det ennå regner og blåser, sier han til Dagbladet.

– Det blir stengt på strekningen Odda og nordover til Fresvik. Det blir satt opp fysiske bommer og rødblink. Ny vurdering i morgen klokken 10. Det betyr at Odda er «innesperret», skriver Vegtrafikksentralen vest på X/Twitter.

Suldal kommune har satt krisestab etter at to snøskred på riksvei 13 førte til at Nesflaten er isolert. Også Hellandsbygd i Sauda er isolert etter et snøskred, skriver Aftenbladet.

Også Vaksdal kommune har satt krisestab på grunn av stengte veier og snøras.

Odda sykehus er også i beredskap og er klare for å håndtere liv og helse lokalt. Kriseledelsen i kommunen ber innbyggerne om å ringe vakttelefonene dersom det skulle oppstå et nødstilfelle.

TV-personligheten Leif Einar Lothe, kjent som «Lothepus», er blant dem som er isolert i Odda som følge av uværet.

Statens vegvesen opplyser at riksvei 13 i Ullensvang blir stengt klokka 15.30 mandag. Ifølge kommunen er det fare for flom og skred på strekningen.

(©NTB)

Flere nyheter: