Menu
Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore. FOTO: Berit Roald / NTB

Solstad Offshore gjennomfører vellykket refinansiering

Solstad Offshore har gjennomført en vellykket refinansiering som sikrer selskapets fremtid. Størsteparten av den enorme gjelden i selskapet forsvinner nå.

Av Egil M Solberg | 16.01.2024 19:16:07

Næringsliv: Refinansieringen innebærer at konsernets gjeld på 11,4 milliarder kroner innfris, og at et restkrav på 1,8 milliarder kroner utsettes.

Refinansieringen inkluderer også egenkapitalbidrag på totalt 4 milliarder kroner, hvorav Aker Capital bidrar med 2,25 milliarder kroner i kontanter og garanterer for ytterligere 750 millioner, mens AMSC bidrar med et tingsinnskudd som gjelder eierskapet av skipet Normand Maximus, som er verdsatt til 1 milliard kroner i transaksjonen.

– Denne vellykkede refinansieringen representerer det beste alternativet for Solstad, våre 13.000 aksjonærer og 2.500 medarbeidere. Vi kan nå se fram til en ny start fra en sterk finansiell plattform som gjør oss i stand til å kapitalisere maksimalt på et forventet sterkt offshoremarked framover, sier Lars Peder Solstad, konsernsjef i Solstad Offshore ASA i en pressemelding.

Christen Sveaas’ selskap Kistefoss har kritisert refinansieringen og krevd ekstraordinær generalforsamling. Solstad-styret er uenig i Kistefoss’ framstilling av saken og mener at refinansieringen er den beste løsningen for selskapet.

Flere nyheter: