Menu
Arkivbilde: Tor Erik Schrøder / NTB

Snøkaos på Vestlandet: Problemer på flyplasser, veiene og Bybanen

På rullebanene på Flesland og Sola brøytes det for harde livet for å hindre flere nedstenginger. Også på veiene og for Bybanen i Bergen skaper snøen trøbbel.

Av NTB | 16.01.2024 12:33:32

Vær: Kommunikasjonssjef Cathrine Fuglesang Framholt i Avinor sier at trafikken på Flesland er hardt rammet av snøfallet.

– Vi jobber for harde livet for å holde rullebanen snøfri. Brøytebilene brøyter, men det snør igjen bak dem, sier hun til Bergensavisen.

Rullebanen ble først stengt i 7.30-tiden. Siden har den vært stengt flere ganger. På Avinors nettsider kunne man i 11-tiden se at 35 avganger og ankomster er forsinket eller innstilt.

– Hvis det blir mange slike stengninger utover dagen, kan det bli vanskelig å hente inn forsinkelsene, sier lufthavnsjef Helge Eidsnes til Bergens Tidende. Han ber reisende møte opp i god tid.

– Det har tettet seg til med trafikk, og det kommer snøbyger i rykk og napp. Brøytebilene er ute og brøyter hele tiden, men de klarer ikke å ta unna alt, sier trafikkoperatør Arne Viken i Vegtrafikksentralen Vest til NTB i 10-tiden.

I Bergen måtte Bybanen i morgentimene stoppe på busstopp for å nå fram til alle. Det er meldt om glatte veier – og glattere skal det bli hvis snøen fortsetter å falle.

– Bussene har problemer med å komme seg rundt, så bilbergingsselskapene har bemannet opp og bistår kun dem akkurat nå, sier Viken.

Viken opplyser at trafikken på hovedveiene stort sett flyter fint, men at det er store problemer på sideveiene.

– Det er vanskelig med avkjøring fra motorveiene flere steder, spesielt der det er motbakker. Om folk har mulighet til å utsette kjøreturen, så vil jeg anbefale det, sier Viken til NTB.

– Det er glatte veier og tett snødrev på stedet, opplyser politiet i Sørvest.

På Sola lufthavn utenfor Stavanger har Avinor sett seg nødt til å stenge rullebanen i perioder.

– Det snør såpass tett at jeg bare ser oransje, blinkende lys, jeg ser ikke selve rullebanen, sier operativ sjef Morten Wathne i Avinor til Stavanger Aftenblad.

I 12-tiden er åtte avganger eller ankomster innstilt eller forsinket, viser Avinors oversikt.

Fra tirsdag morgen til onsdag morgen har meteorologene sendt ut gult farevarsel om snø for deler av Vestlandet. Lokalt kan det komme mellom 10 og 25 centimeter i løpet av døgnet.

På riksvei 555 mot Bergen sentrum har det vært mye kø, og i Fløyfjellstunnelen var et felt stengt i over en time etter at en bil fikk motorstopp.

Også i Rogaland er det glatt. Flere vogntog står i 11-tiden fast på E39 ved Frekasundbrua i Tysvær, noe som fører til full stans i trafikken.

(©NTB)

Flere nyheter: