Artem Dovbyk og Girona ryster rivalene i spanske La Liga. Foto: Joan Monfort / AP / NTB

Effektive Girona tilbake på tabelltoppen

Girona rundspilte Alaves og gjenerobret 1.-plassen i La Liga med 3-0-seier mandag.

Av NTB | 18.12.2023 23:00:07

Sport: Det var katalanernes tiende strake kamp uten tap. Girona har vunnet 14 av 17 kamper og leder serien to poeng foran giganten Real Madrid.

Alaves ble ingen målestokk for Artem Dovbyk og hans lagkamerater. Spissen headet inn 1-0 på en retur i det 23. minuttet.

Noen minutter før pause doblet Portu ledelsen med et smart og godt skudd. På dette tidspunktet hadde Girona scoret på to av sine tre avslutninger i kampen.

Yan Couto var et stadig uromoment på vertenes høyrekant, og etter 56 minutter endte et dribleraid med at han ble sparket ned i Alaves-boksen. Girona fikk straffespark, og Dovbyk omsatte det til 3-0 med en kald avslutning midt i mål. Det var ukrainerens tiende seriescoring i høst.

Den komfortable ledelsen var aldri truet, og Girona forblir serieleder inn mot kommende helgs bortekamp mot Betis.