Menu
Erling Braut Haaland og Manchester City skal spille klubb-VM i 2025. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB

Dato for nytt klubb-VM bestemt – 2025-turneringen avsluttes én måned før klubbsesongen

Klubb-VM 2025 spilles i juni og juli i USA. Spillerforeningen Fifpro er bekymret for den økte kampbelastningen.

Av NTB | 17.12.2023 18:00:06

Sport: Fifa vedtok både det nye formatet og datoen under det nåværende klubb-VM i Saudi-Arabia. Der deltar Manchester City (vinner av mesterligaen) som Europas representant.

2025-utgaven byr på flere nyvinninger og spilles i USA fra 15. juni til 13. juli. Det kan bety lite hvile for spillerne imellom sesongene.

Åpningskampen i årets Premier League-sesong ble spilt 11. august, mens siste runde går av stabelen 19. mai.

Klubb-VM vil dermed sparkes i gang en snau måned etter siste serierunde, og finalen vil foregå rundt en måned før sesongstarten.

Spillerforeningen Fifpro er bekymret for den fysiske belastningen turneringen vil medføre. Spillere fra de beste klubbene kan komme til å spille over 80 kamper i sesongen fra og med 2024-2025-sesongen.

Tolv europeiske lag skal delta i turneringen i 2025. Chelsea, Real Madrid og City er allerede klare som de tre seneste vinnerne av mesterligaen. Også denne sesongens mesterligavinner får en plass i turneringen.

Sør-Amerika får med seks lag til turneringen, mens Afrika, Asia og Nord-Amerika får med fire lag hver. Oseania stiller med ett lag. Den siste plassen går til en klubb fra arrangørlandet.

Bare sju klubber deltar i årets utgave.

(©NTB)

Flere nyheter: