Menu
Birk Ruud kom på 3. plass i Big Air-konkurransen i Copper Mountain. Foto: Norges Skiforbund / NTB

Ruud på pallen i Copper: – Begynner å bli lei av tredjeplasser

Birk Ruud fikk en trå start, men slo knallhardt tilbake og sikret 3.-plass i verdenscupkonkurransen i Big Air i Copper Mountain.

Av NTB | 16.12.2023 20:19:51

Sport: Nordmannen er regjerende verdenscupvinner, men står fortsatt uten seier etter sesongens tre første konkurranser.

– Da ble det en tredjeplass i julegave. I dag måtte jeg jobbe med meg selv for å resette etter første hoppet, og det er jeg er veldig førnøyd med at jeg fikk til. Jeg begynner å bli lei av tredjeplasser, og nå skal hjem og ta «juleferie». Så skal jeg komme grisesterkt tilbake, sier Ruud til NTB.

Amerikanske Mac Forehand vant med 187 poeng. Italienske Miro Tabanelli tok 2.-plassen, ett poeng foran Ruud.

Ruud gikk stort i sitt første forsøk, men fikk altfor mye luft under skiene. Det resulterte i fall og bare 13 poeng på den regjerende verdenscupvinneren.

23-åringen slo hardt tilbake i sitt andre forsøk da han landet en switch 1980 og fikk betalt 94.25 poeng.

– Han setter bakkerekord. Dette er Birk Ruud på sitt beste, utbrøt Jonas Greve på Viaplay.

I sitt siste forsøk vartet han opp med en dobbel bio 1800, men med 89.75 poeng holdt det likevel «bare» til en 3.-plass- Ruud endte totalt på 184 poeng.

Poengsystemet fungerer slik at utøvernes to beste poengsummer blir slått sammen. Utøverne er dermed avhengige av å lande to bra hopp.

Sandra Eie falt også i sitt første forsøk i kvinnenes finale og fikk 12.50, men fulgte opp med 86.5 i sitt andre forsøk.

28-åringen satt også sin 1260 i sitt tredje forsøk, men klarte ikke å utfordre en topplassering da hun bare fikk 77,5 poeng og endte totalt på 164 poeng.

Eie endte til slutt på en respektabel 4.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: