Menu
Magnus Carlsen spilte mot amerikanske Fabiano Caruana i Champions of Chess-sluttspillet i Toronto. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen til finale i Champions Chess Tour-sluttspillet

Magnus Carlsen er klar til å forsvare tittelen i Champions Chess Tour-finalen. Nordmannen slo Fabiano Caruana med 2-0 i kamper.

Av NTB | 14.12.2023 21:49:45

Sport: – Det ble litt for mye spenning. Hva skal man si. Det ble en tøff match. Jeg var på ingen måte dominerende og det handlet om å overleve. Han ga meg god motstand og han er tøff i matchspill, sa Carlsen til TV 2.

– Jeg ville gjøre det bra og denne turneringen er viktig for meg. Jeg var motivert. Jeg følte at alle har mulighet til å vinne og at Magnus er den vi måtte slå, sa Caruana til TV 2.

Carlsen tok ledelsen i semifinaleduellen mot Fabiano Caruana med å vinne det siste armageddon-partiet onsdag. Nordmannen vant det første og siste partiet, men tapte derimot de to midtpartiene.

Det var en mye mer opplagt Carlsen som var i aksjon ved sjakkbrettet torsdag.

– Jeg har vært mye skarpere enn i går, sa Carlsen til TV 2.

Der gikk kampen til armageddon etter at to partier hadde endt med én seier hver, mens to endte med remis. Carlsen endte opp med hvite brikker i armageddon og utspilte sin konkurrent.

Det første partiet hvor Carlsen hadde hvite brikker endte med remis etter 32 trekk.

– Jeg ble fullstendig utspilt. Han hadde så mange muligheter, men klarte ikke å vinne. Det føles litt godt at jeg kom ut av det, sa Carlsen til TV 2.

I det neste partiet med hvite brikker spilte Carlsen tålmodig fikk satt motstanderen sin under press. Etter 67 trekk var partiet over med norsk seier. Carlsen trengte dermed «bare» remis i det siste partiet for å ta seg til finale.

Det ble seier til Caruana i det fjerde partiet etter prikkfritt spill, slik at kampen måtte avgjøres i armageddon. Der viste Carlsen seg fra sin beste side og vant sitt fjerde parti armageddon med hvitt.

Nodirbek Abdusattorov ledet over Wesley So, men amerikaneren slo tilbake og tvang den duellen til en tredje avgjørende kamp over to hurtigpartier.

Carlsen hadde ingen ønskemotstander i finalen.

– Begge er sterke, men ingen av dem er så bra som Caruana i hvert fall, sa Carlsen.

Carlsen skal lade opp til finalen med å se ishockey fra tribunen. Senere torsdag er det NHL-oppgjør mellom Toronto Maple Leafs og Columbus Blue Jackets.

Kampen om finaletittelen går fredag og lørdag. Carlsen vant CCT-sluttspillet i fjor. Vinnerpremien i turneringen er på nærmere 2,2 millioner kroner.

I det andre partiet med svart gjorde nordmannen noen dårlige valg som sendte Caruana i føringen på brettet. Med glimrende spill reddet Carlsen remis.

Sluttspillet i Toronto samlet de åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer. Carlsen vant tre av dem.

(©NTB)

Flere nyheter: