Menu
Ingrid Landmark Tandrevold gikk et svært godt løp i Lenzerheide torsdag. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Tandrevold nest best i Lenzerheide: – Strålende fornøyd

Ingrid Landmark Tandrevold klinket til på både standplass og i løypa på skiskyttersprinten i Lenzerheide. Det holdt til en 2.-plass i høyden.

Av NTB | 14.12.2023 15:30:01

Sport: Tandrevold ledet verdenscupen før løpet og gikk ut i gul trøye. Hun var feilfri på begge skytinger og gikk fort i sporet.

Et tilnærmet perfekt løp holdt likevel ikke til seier. Justine Braisaz-Bouchet var utilnærmelig og vant 12,2 sekunder foran Tandrevold.

Italienske Lisa Vittozzi ble nummer tre.

Løpet gikk i 1500 meters høyde. Tandrevold har slitt i høyden før, men torsdag greide hun å spare på kruttet.

– Det betyr veldig mye, jeg er strålende fornøyd. Det var skikkelig utfordrende forhold her i dag. Man blir jo stiv i beina bare av å stå stille. Jeg turte aldri å gå på skikkelig, og det tror jeg var ganske smart, sa Tandrevold til NRK.

Sist fredag tok Tandrevold sin første individuelle verdenscupseier da hun vant sprinten i østerrikske Hochfilzen.

– Jeg er kjempefornøyd med ti treff, det var så herlig. Det fristet ikke å gå noe lengre i de polerte løypene her. Jeg tenkte at jeg heller kunne bruke noen ekstra sekunder på standplass og få ned blinkene, enn å gå den strafferunden der, sa Skogan til NRK etter løpet.

Karoline Knotten var feilfri på første skyting, men røk på en bom på stående. Også Juni Arnekleiv gikk en god førsterunde og var feilfri på liggende skyting, men bommet på sisteskuddet på stående.

Dermed ble det et stykke opp til toppen for begge. Karoline Erdal (23.-plass) og Emilie Kalkenberg (35.-) deltok også.

De norske kvinnene har hatt en god start på sesongen. Søndag gikk de av med seieren på stafetten i Hochfilzen.

Herrene går sprint fredag, mens jaktstart i begge klasser venter dagen etter. Søndag er det fellesstart.

Sesongens store mål er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.

Marit Ishol Skogan imponerte med ti treff, men farten i løypa holdt ikke til pallplass. Hun gikk likevel inn til karrierebeste som nummer seks.

Torsdag ble det for første gang gått verdenscup i skiskyting i Lenzerheide. Den sveitsiske fjellbyen har ofte blitt brukt i verdenscupen i langrenn.

(©NTB)

Flere nyheter: