Menu
Høyre-leder Erna Solberg er fortsatt mest populær som statsministerkandidat framfor nåværende statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Heiko Junge / NTB

Solberg fortsatt mest populær som statsministerkandidat

I en fersk måling svarer 41 prosent at de foretrekker Erna Solberg (H) som statsminister. Jonas Gahr Støre (Ap) er favoritten hos 35 prosent.

Av NTB | 13.12.2023 20:59:43

Politikk: Meningsmålingen er gjennomført for Vårt Land av Norstat i tidsrommet 4. til 8. desember.

Statsministermålingen kommer like i etterkant av Vårt Land og Dagbladets partibarometer for desember, der Høyre fikk 27,3 prosent i oppslutning og Ap 17,9 prosent.

Solberg kaller resultatet av målingen «veldig hyggelig».

Blant hennes egne velgere mener hele 90 prosent at hun er riktig person til å styre landet, selv etter alt bråket rundt ektefellen Sindre Finnes aksjehandel.

Hun har også fortsatt en del støtte blant de borgerlige støttepartiene. Hele 63 prosent av Venstres velgere sier de foretrekker Solberg, mens 12 prosent sier de foretrekker Støre. Blant Senterpartiets svarer 19 prosent av dem som kunne stemt på regjeringspartneren, at de ønsker seg Solberg som sjef for landet

Jonas Gahr Støre har lite å juble for i målingen, men Arbeiderparti-velgerne er fortsatt forholdsvis lojale. 84 prosent av de som sier de hadde stemt Arbeiderpartiet hvis det var valg i dag, ønsker ham som statsminister.

(©NTB)

Flere nyheter: