Menu
John Arne Riises Avaldsnes har blitt flyttet ned til 1. divisjon. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Toppserieklubben Avaldsnes mister lisensen – Arna-Bjørnar tar over plassen

John Arne Riises Avaldsnes har mistet lisensen og må dermed ned i 1. divisjon neste sesong. Dermed kan Arna-Bjørnar få en ny sesong i Toppserien.

Av NTB | 13.12.2023 16:09:53

Sport: Det skriver klubben i en pressemelding på Facebook.

«Norges Fotballforbund har i dag, på bakgrunn av klubbens økonomi, trukket tilbake lisensen for Avaldsnes Toppfotball. Konsekvensen av dette, er at klubben rykker ned til 1. divisjon», heter det i meldingen.

Fotballforbundet bekreftet også nedflyttingen på sin nettside og skriver at Arna-Bjørnar, som opprinnelig rykket ned, har blitt tilbudt plassen i Toppserien.

«Avaldsnes rapporterte årsregnskapet for 2022 med negativ egenkapital. Dette er ikke i tråd med klubblisenskriteriene, som krever at klubber skal ha positiv egenkapital. Klubben måtte derfor utarbeide en handlingsplan som viste hvordan den skulle gjenetablere positiv egenkapital i løpet av 2023»

– Spillergruppa og hele klubben er skuffet, sier daglig leder Espen Thorvaldsen til NTB.

Han sier at klubben nå må kartlegge situasjonen videre. Hvorvidt John Arne Riise blir med ned til 1. divisjon, er så langt usikkert.

– Han er skuffet, sier Thorvaldsen.

«Styret i Avaldsnes Toppfotball har i en lengre periode hatt dialog med NFF og klubbens revisor for å imøtekomme fotballforbundets krav. Vi måtte etter hvert innse at vi ikke klarte å innfri kravene», skriver klubben og opplyser at flere styremedlemmer har valgt å trekke seg fra styret.

Avaldsnes sikter nå mot et samarbeid med FK Haugesund for å kunne drive et lag sammen.

Daglig leder Erik Mjelde i Arna-Bjørnar bekrefter i en tekstmelding til NTB at Arna-Bjørnar vil takke ja til plassen.

Avaldsnes berget med et nødskrik plassen i Toppserien da de vant 3-2 sammenlagt over Tromsø i playoff-kvalifiseringen, men må likevel ned én divisjon etter Norges Fotballforbunds (NFF) avgjørelse.

(©NTB)

Flere nyheter: