Menu
SV og justispolitisk talsperson Andreas Sjalg Unneland (t.v.) vil stemme for 200 millioner kroner ekstra til NSM, men vil også ha justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl til å redegjøre om saken for Stortinget. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

SV vil stemme for ekstrabevilgning til NSM

SV kommer til å stemme for regjeringens forslag om ekstrabevilgning til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) for å tilbakebetale et grunnlovsstridig lån.

Av NTB | 11.12.2023 12:09:49

Økonomi og næringsliv: Det bekrefter SVs fungerende kommunikasjonssjef Martin Grüner Larsen til NTB. Dermed har regjeringen flertall for forslaget.

Regjeringen har fremmet en proposisjon for Stortinget der man bevilger 200 millioner kroner ekstra til NSM slik at de skal kunne betale tilbake et lån til Norwegian Property. Lånet strider nemlig mot en rekke lover og regler, blant annet Grunnloven. Fredag gikk NSM-direktør Sofie Nystrøm av som følge av saken.

Tross at de stemmer for ekstrabevilgningen, er heller ikke SV spesielt fornøyde med situasjonen.

– At vi i det hele tatt står i en situasjon der en statlig etat har brutt Grunnloven, er utrolig. Det reiser en rekke spørsmål, som hvordan i det hele tatt dette er mulig, sier justispolitisk talsperson Andreas Sjalg Unneland til NTB.

SV og flere andre partier har invitert justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) til Stortinget for en redegjørelse om saken, noe Mehl har vært positiv til.

(©NTB)

Flere nyheter: