Menu
Aktivister demonstrerer mot bruk av fossil energi ved klimatoppmøtet Cop 28 i Dubai. Sjefen for oljekartellet Opec ber medlemslandene motarbeide en slutterklæring fra klimamøtet som tar til orde for nedgang i bruk av fossil energi. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Opec motarbeider klimaavtale rettet mot fossilt brennstoff

Opec-sjef Haitham al-Ghais ber oljekartellets medlemmer om å motarbeide formuleringer om redusert bruk av fossilt brennstoff i klimatoppmøtets slutterklæring.

Av NTB | 08.12.2023 19:00:48

Vær: Det går fram i et brev sendt til Opec-landene som nyhetsbyråene AFP og Reuters har fått tilgang til. Det er datert 6. desember.

I det skriver al-Ghais at landene må avvise enhver avtale på Cop 28 som tar til orde for mindre bruk av fossilt brennstoff. Avtalen må i stedet ha formuleringer om nedgang i utslippene, framholder han.

Al-Ghais skriver at brevet er sendt «med en følelse av ytterste nødvendighet».

– Det virker som at det utilbørlige og disproporsjonale presset mot fossile brennstoffer kan nå et vendepunkt med irreversible konsekvenser, da utkastene til slutterklæring stadig innebærer muligheter for formuleringer om fossil utfasing, skriver han.

(©NTB)

Flere nyheter: