Johan-Olav Smørdal Botn er i kjempeform. Foto: Geir Olsen / NTB

Nytt Botn-show i IBU-cupen – tredobbelt norsk i Idre

Johan-Olav Smørdal Botn går fra seier til seier i skiskytternes IBU-cup. Fredag vant han foran lagkameratene Martin Nevland og Martin Uldal.

Av NTB | 08.12.2023 13:49:52

Sport: På sprinten i svenske Idre var Botn igjen utilnærmelig i langrennsfart. Tross ett bomskudd på hver skyting var han 2,1 sekunder foran feilfrie Nevland i mål.

Uldal bommet én gang på standplass og ble slått med 13,9 sekunder av nordfjordingen Botn.

24-åringen fra Stårheim har gått tre individuelle renn og én stafett denne sesongen, og han har vunnet alle. Botn imponerte også i langrennsåpningen på Beitostølen med 10.-plass på 10 kilometer fri teknikk i et kruttsterkt felt.

Det ble en norsk kjempedag på sprinten i Idre. Vetle Paulsen og Mats Øverby fulgte opp med henholdsvis 5.- og 6.-plass, mens Simon Hjelmeset Kirkeeide ble nummer 12.

I kvinnenes renn ble Jenny Enodd fra Budal kun slått av tyske Johanna Puff. 3,3 sekunder skilte dem, og Enodd fikk seierssjansen ødelagt av én bom på siste skyting.

Frida Dokken (nummer seks) og Karoline Erdal (ni) sørget for at Norge hadde tre løpere i topp ti.