Menu
Det ble torsdag meldt om en eksplosjon i et industriområde på Mahe, som er Seychellenes største øy. Den førte til enorme skader, og 66 mennesker er innlagt på sykehus. Foto: Emilie Chetty / AP / NTB

Seychellene rammet av flom og eksplosjon

Seychellene har erklært unntakstilstand og bedt alle innbyggere holde seg hjemme, såfremt de ikke har samfunnskritiske jobber. Flom og en eksplosjon er årsaken.

Av NTB | 07.12.2023 13:11:05

Medisin og helse: Det ble torsdag meldt om en eksplosjon i et industriområde på Mahe, som er Seychellenes største øy. 87 prosent av øygruppens 98.000 innbyggere bor på Mahe.

Eksplosjonen skjedde midt på natten i et bygg der det ble lagret fire konteinere med eksplosiver. Den førte til enorme skader både i industriområdet og utenfor, ifølge president Wavel Ramkalawan.

178 mennesker er skadd etter eksplosjonen, men for de fleste dreier det seg om lettere skader, melder helsemyndighetene.

Hva som har skjedd, er foreløpig ikke kjent.

Seychellene sliter også med omfattende oversvømmelser og jordskred som hittil har kostet tre mennesker livet.

Oversvømmelsene er resultat av kraftig regnvær som har rammet hele Øst-Afrika den siste tiden.

Bilder som er lagt ut av den lokale radiokanalen, viser hus som har kollapset, trær som har veltet, jordskred og sprekker i veier i de nordlige delene av Mahe.

– Alle skoler er stengt. Kun arbeidere i samfunnskritiske tjenester og personer på reise får lov til å bevege seg fritt, heter det i en uttalelse.

Den internasjonale lufthavnen og ferjetrafikken er fortsatt i drift for besøkende, melder Visit Seychellene på X/Twitter.

Seychellene ligger i Indiahavet og består av 115 øyer. Landet er Afrikas minste og er en viktig turistdestinasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: