Menu
En kvinne sørger over sin døde ektemann og sitt døde barn på et sykehus i Khan Younis tirsdag. Begge ble drept i et israelsk angrep mot byen, som ligger sør på Gazastripen, der mange internt fordrevne søkte tilflukt for å unngå angrepene lenger nord. Foro: Fatima Shbair / AP / NTB

Qatars leder anklager Israel for folkemord

Qatars emir Tamim bin Hamad anklager israelske styrker for folkemord på Gazastripen, og sier at det ikke kan legitimeres ved å vise til selvforsvar.

Av NTB | 05.12.2023 13:59:46

Politikk: – Selvforsvar gjelder ikke når det er snakk om okkupasjon, ifølge folkeretten, og det tillater ikke folkemordforbrytelser som begås av Israel, sier han.

Emiren mener at israelske styrker har brutt både «religiøse, etiske og humanitære verdier» ved å begå «forbrytelser mot menneskeheten».

Videre oppfordrer han FN til å gjennomføre en internasjonal etterforskning av «massakrene utført av israelske okkupasjonsmyndigheter mot det palestinske folk».

Emiren er Qatars statsoverhode.

Landets statsminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani understreker på sin side at Qatar fortsatt forsøker å gjenopprette våpenhvilen, sikre at gisler blir frigitt, og at fanger utveksles.

– Meglingssamtaler pågår fortsatt med mål om å få slutt på krigen, sa han på en pressekonferanse tirsdag

Omtrent samtidig kom det meldinger om at Israel er i gang med et storstilt angrep mot storbyen Khan Younis sør på Gazastripen, der mange fordrevne palestinere fra Nord-Gaza har søkt tilflukt.

Qatar har fungert som megler mellom Israel og Hamas i forbindelse med frigivelsen av israelske og utenlandske gisler i bytte mot palestinske fanger som sitter innesperret i Israel.

qatar (©NTB)

Flere nyheter: