Menu
BRANN: Det er funnet asbest på branntomta der en låve brant ned bak Amanda Storsenter natt til fredag. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Asbest på branntomta bak Amanda

Det er gjort funn av asbest på branntomta etter at en låve brant ned bak Amandasenteret på Raglamyr natt til fredag.

Av Egil M Solberg | 26.11.2023 11:18:32

Brann: Lørdag ble det satt opp skilt med advarsel om at det var asbest på branntomta og at dette utgjør helsefare. Adgang forbudt heter det på plakaten som henger oppe sammen med sperrebånd fra politiet.

Det var en låve som kom i brann, og på grunn av vindforholdene var det fare for spredning til andre bygninger i nærheten.

Nødetatene fikk beskjed om brannen klokken 03.23.

Politiet vekket og evakuert beboerne i det nærmeste huset, som ligger cirka 30 meter fra bygningen. Også flere andre hus i nærheten ble evakuert på grunn av mye gnister og røyk fra brannen.

Ved 04-tiden var flammene slått ned, men det var fortsatt mye røyk fra bygningen.

Brann på samme sted flere ganger

Det er ikke første gang det brenner på stedet. Flere ganger tidligere har brannvesenet rykket ut for å slokke branntilløp på stedet, men barnene har ikke vært så omfattende som nå tidligere.

13. januar 2023
Brann bak Amanda Storsenter

13. februar 2023
Melding om brann på Raglamyr

BRANN: Det ble et voldsomt gnistregn i den sterke vinden natt til fredag. Det blåste opp i storm styrke og det var stor fare for at nabobygningene skulle ta fyr. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Flere nyheter: