Menu
Jon-Hermann Hegg imponerte i Qatar. Foto: Heiko Junge / NTB

Kruttsterk 3.-plass av Jon-Hermann Hegg i verdenscupfinalen i skyting

Rifleskytteren Jon-Hermann Hegg skjøt seg til en meget sterk tredjeplass i verdenscupfinalen på 50 meter match i Doha i Qatar.

Av NTB | 24.11.2023 12:49:44

Kriminalitet og rettsvesen: Med 590 poeng i kvalifiseringen ble Hegg nummer fire. I finalen plasserte han seg ytterligere ett steg høyere opp på listene.

– Jeg håpet på medalje. Jeg vet at teknikken min er god nok, og jeg hadde en god plan for denne verdenscupen, sa Hegg etterpå.

– Når det ikke er så mye press, går det bra på stående. Står det mye på spill, blir det mye spenning i beina. Det er vanskelig å kontrollere, men i dag gikk det ganske bra, la han til.

Hegg fra Lærdal er tredje norske skytter i historien til å klatre opp på pallen på 50 meter match i en verdenscupfinale. Ole-Kristian Bryhn vant Norges forrige medalje i denne øvelsen for ni år siden.

Hegg skjøt gnistrende på knestående i finalen og lå foran skjema til verdensrekord med 157,0 poeng på sine 15 første skudd. Så slet han litt mer på liggende og falt ned til tredjeplass før de avgjørende skuddene i stående.

Der fikk han en trang start med to niere og var helt nede på delt sjetteplass, før han løftet seg kraftig.

Franske Lucas Kryzs vant finalen foran kinesiske Yukun Liu.

(©NTB)

Flere nyheter: