Menu
Knivstikkingen skjedde på Parnell Square East, utenfor en barneskole. Foto: Brian Lawless / PA / AP / NTB

Tre barn på sykehus etter knivstikking i Dublin

Fem personer, inkludert tre barn, er innlagt på sykehus etter en knivstikking utenfor en skole i Irlands hovedstad Dublin torsdag ettermiddag.

Av NTB | 23.11.2023 18:59:35

Kriminalitet og rettsvesen: Øyenvitner har sagt at en mann bevæpnet med kniv hadde stukket tre barn og en kvinne utenfor en barneskole.

Ifølge kringkasteren RTE angrep han kvinnen med kniv før han knivstakk de tre barna. Mannen skal også ha pådratt seg selv skader i knivangrepet.

Politiet tror det dreier seg om en enkeltstående hendelse og mener at knivstikkingen ikke var terrorrelatert.

– Politiet er overbevist om at det ikke finnes noen terrorrelatert aktivitet i forbindelse med denne saken. Det ser ut til å ha vært et enkeltstående angrep. Det gjenstår å slå fast årsakene som ligger bak, sa overbetjent Liam Geraghty til journalister nær åstedet sent torsdag ettermiddag.

Den mistenkte mannen er i 50-årene. Han er innlagt på sykehus og er under arrest. Politiet leter ikke etter noen andre i saken, står det i en uttalelse. Mannen skal avhøres.

– Fem personer ble fraktet til ulike sykehus Dublin-regionen. Det dreier seg om en voksen mann, en voksen kvinne og tre unge barn, står det i politiets uttalelse.

Tilstanden oppgis som alvorlig for en fem år gammel jente. De to andre barna får behandling for mindre alvorlige skader. Kvinnen er også alvorlig skadd, mens den antatte gjerningsmannen har mindre skader, fremgår det av uttalelsen.

Knivstikkingen skjedde like etter klokken 13.30 lokal tid.

Flere nyheter: