Menu
Den mye omtalte kongressmannen George Santos sier han ikke stiller til gjenvalg i 2024. Foto: Seth Wenig / AP / NTB.

Kongressmannen George Santos vil ikke stille til gjenvalg neste år

En kongresskomité sier de har samlet «overveldende bevis» for lovbrudd fra kongressmannen George Santos. Nå sier han at han ikke stiller til gjenvalg i 2024.

Av NTB | 17.11.2023 08:59:41

Politikk: Etikkomiteen i Representantenes hus konkluderer i en rapport med at 34-åringen «ikke er til å stole på» og at det er blitt funnet bevis for lovbrudd etter en etterforskning av hans opptreden.

I en melding på X/Twitter går Santos hardt ut og omtaler rapporten som «motbydelig politisert hets». Samtidig sier han at han ikke kommer til å stille til gjenvalg i 2024.

Ifølge rapporten skal Santos blant annet ha brukt valgkampmidler til personlige formål, samt sendt inn falske eller ufullstendige rapporter til den føderale valgkommisjonen.

– Representant Santos forsøkte på uredelig vis å utnytte alle aspekter ved sitt kandidatur til Representantenes hus til egen personlig økonomisk vinning, heter det i en 56 sider lang rapport som ble enstemmig vedtatt av hele komiteen.

Fredag fremmet også lederen for etikkomiteen, Michael Guest, et forslag om å fjerne Santos fra kongressen. Representantenes hus kan først stemme over forslaget om to uker.

Det trenges to tredjedels flertall for å fjerne en representant fra kongressen. Det er andre gangen denne måneden at Santos får en slik votering mot seg.

34-årige Santos er ifølge det amerikanske justisdepartementet tiltalt på 23 punkter, blant annet svindel, hvitvasking, tyveri av offentlige midler og falsk forklaring.

Santos har innrømmet å ha kommet med flere løgner om sin fortid, blant annet om at han er jødisk, at han har tatt høyere utdanning og jobbet for bankene Citigroup og Goldman Sachs.

(©NTB)

Flere nyheter: