Menu
David Renteria var den dødsdømte som ble henrettet i Texas i år. Foto: Texas Department of Criminal Justice via AP / NTB

Mann som ble dømt for drap på femåring i Texas, er henrettet

I Texas er en 53 år gammel mann henrettet med giftsprøyte. Han var dømt for å ha bortført og kvalt ei jente på fem år for nesten 22 år siden.

Av NTB | 17.11.2023 03:39:37

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge påtalemyndigheten ble jenta lokket ut av en butikk i El Paso 18. november 2001, før gjerningsmannen, David Renteria, skal ha kvalt henne med en plastpose og satt fyr på liket. Levningene ble funnet 2,5 mil unna dager etter.

53-åringen ble erklært død noe etter klokka 19 torsdag kveld i et fengsel i Huntsville.

USAs høyesterett avslo tidligere dagen to krav om utsettelse. Det ene kom fra mannens forsvarer, som ønsket å få tilgang til bevismateriale som kunne vise at Renteria ikke var ansvarlig for jentas død. Det andre handlet om giftsprøyten ville påføre ham «kraftig smerte» og være i strid med et grunnlovstillegg.

Samme dag ble 49-årige Casey McWhorter henrettet med giftsprøyte i delstaten Alabama. Han var dømt for et drap under et ran i 1993, kort tid etter at han hadde fylt 18 år.

Så langt i år har det vært 23 henrettelser i USA. Åtte av dem er gjennomført i Texas.

(©NTB)

Flere nyheter: