Lionel Messi og hans Argentina tapte torsdagens VM-kvalifiseringskamp mot Uruguay. Det var Argentinas første tap i kvalifiseringen. Foto: Gustavo Garello / AP / NTB

Argentina gikk på sitt første tap i VM-kvalifiseringen

Liverpool-spiller Darwin Núñez scoret ett av målene da Uruguay vant 2-0 mot Argentina. Det var de regjerende verdensmesternes første tap i VM-kvalifiseringen.

Av NTB | 17.11.2023 03:19:49

Sport: Argentina hadde vunnet samtlige av de fire første kampene i VM-kvalifiseringen, men hjemme mot Uruguay ble seiersrekken brutt.

Uruguay vant 2-0 etter scoringer av Ronald Araújo og Darwin Núñez og påførte Argentina det første tapet siden 1-2-tapet mot Saudi-Arabia i Qatar-VM i fjor.

– Vi følte oss ikke komfortable i denne kampen, sa Messi til nyhetsbyrået AP etter tapet.

– Uruguay er et fysisk lag, og de spiller godt sammen som lag. Det er alltid vanskelig å spille mot dem, sa Argentinas nummer 10.

Liverpool-spilleren gjorde ingen feil da han kom alene mot keeper Emiliano Martínez.

Med seieren krabber Uruguay opp på ti poeng i kvalifiseringen, to poeng bak Argentina.

Arsenal-spiller Gabriel Martinelli ga Brasil ledelsen etter fire minutters spill, men Liverpools Luis Díaz snudde kampen i løpet av fire minutter i annen omgang og sørget for 2-1 til Colombia.

Målene kom i det 75. og 79. minutt.

På tribunen satt faren til Diaz, som nylig ble løslatt etter å ha sittet 12 dager i fangenskap etter å ha blitt fanget opprørsgruppe.

På TV-bildene kan man se hvordan faren gråter og blir omfavnet av sine nærmeste da sønnen scoret.

Brasil møter Argentina førstkommende onsdag i VM-kvalifiseringen.

Colombia la seg med det på tredjeplass i kvalifiseringen med ni poeng. Bak følger Venezuela med åtte og Brasil med sju poeng.

Paraguay, Chile og Bolivia står med fem poeng, mens Peru ligger sist med ett poeng.

Barcelona-spiller Ronald Araújo sendte gjestene i føringen like før pause, før Darwin Núñez doblet tre minutter før full tid.

Også Brasil hadde muligheten til å komme seg opp på ti poeng, men borte mot Colombia ble det tap.

Kampen ble avgjort da Diaz, etter innlegg fra James Rodríguez, stanget ballen i mål bak sin klubbkamerat i Liverpool, Alisson.

I den siste kvalifiseringskampen i gruppa spilte Chile 0-0 hjemme mot Paraguay.