Menu
En revne i veibanen i Grindavik på Island som følge av jordskjelv. Det er frykt for et vulkanutbrudd i området. Foto: Brynjar Gunnarsson / AP / NTB

Hasteforslag om beskyttelsesmur vedtatt på Island

Alltinget på Island har vedtatt et lovforslag for å verne viktig infrastruktur på halvøya Reykjanes, der det er frykt for et vulkanutbrudd.

Av NTB | 14.11.2023 05:09:40

Økonomi og næringsliv: Forslaget fra statsminister Katrín Jakobsdóttir ble vedtatt rett før midnatt, melder kringkasteren Ruv.

Ifølge justisminister Guðrún Hafsteinsdóttir vil det tirsdag bli gitt fullmakt til å starte bygging av en beskyttelsesmur.

– Jeg vil gi rikspolitiet fullmakt til å starte bygging av forsvarsverk for å verne kraftverket i Svartsengi i morgen, sier justisministeren, som er lettet over at forslaget ble vedtatt før Alltinget avsluttet for natta.

Fredag kveld ble tettstedet Grindavik sørvest for Reykjavik evakuert på kort varsel. I flere dager har man ventet på et vulkanutbrudd på halvøya Reykjanes, der blant annet flyplassen Keflavik og de varme kildene kjent som Den blå lagunen, ligger.

(©NTB)

Flere nyheter: