Menu
Ståle Solbakken har liten tro på at Israel skal hjelpe Norge til en ekstrasjanse til å løse EM-billett. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Solbakken om omspillsjansen: – Det ser vanskelig ut

Ståle Solbakken har liten tro på at Norge i løpet av landslagssamlingen skal få hjelpen som må til for å få en ekstrasjanse til å løse EM-billett.

Av NTB | 13.11.2023 14:10:28

Krig og konflikter: Norge er uten sjanse til topp-to-plassering i egen kvalifiseringsgruppe, men kan med hjelp fra noen andre nasjoner komme med i nasjonsligaomspillet om de siste EM-billettene.

– Sjansen har vel minsket for hver kamp. Ser vi bort fra våre egne resultater, og at vi burde ha greid å ordne det på egen hånd, så har alt som kunne gå mot oss, gjort det i de andre gruppene. Det ser ut til å fortsette, sa han på mandagens pressekonferanse.

– Det ser vanskelig ut.

Søndag så han Israel spille sin utsatte bortekamp mot Kosovo og tape 0-1. Israel må inn på kvalifiseringsplass i sin gruppe for at Norge skal kunne komme til omspill.

Solbakken fikk spørsmål fra NRK om hvordan det føles å heie på et land som skaper så sterke følelser knyttet til krigen i Gaza.

– Det er en veldig komplisert ting, det er det ikke tvil om. Det som skjer nå i Gaza … at det er over grensen for det som er akseptabelt tror jeg vi kan være enige om. Men så er det andre som har tatt avgjørelsene enn de israelske fotballspillerne, sa Solbakken.

– Jeg så ikke hele kampen, jeg ga opp ganske tidlig da jeg så baneforholdene og at Israel ikke har fått forberedt seg som de skal. Det har vært vanskelig for dem, og det er den andre delen av det. Selvfølgelig kan de slå Romania i en enkeltkamp, men de har hatt ekstremt vanskelige forberedelser.

Israel er etter søndagens kamp på tredjeplass i sin gruppe, fem poeng bak Romania og fire bak Sveits. Israel møter Sveits onsdag og Romania lørdag i to «hjemmekamper» som spilles i Ungarn, før laget avslutter borte mot Andorra samtidig med at Romania og Sveits møter hverandre i Bucuresti.

(©NTB)

Flere nyheter: