Menu
Afrikanske kjempesnegler har slått an som kjæledyr i Europa, men et sveitsisk universitet advarer nå mot å beholde dem. Foto: Ismael Francisco / AP / NTB

Kjempesnegler kan være farlige som kjæledyr

Afrikanske kjempesnegler har slått an som kjæledyr i Europa, men et sveitsisk universitet advarer nå mot å beholde dem.

Av NTB | 13.11.2023 10:50:03

Kuriosa og kjendiser: De opptil 20 centimeter lange sneglene kan være farlige for mennesker, for eksempel ved å overføre rottelungeormen. Dette kan forårsake hjernehinnebetennelse hos mennesker, skriver forskere fra universitetet i Lausanne i det vitenskapelige tidsskriftet «Parasites & Vectors».

Populære arter for terrarier inkluderer den store agatsneglen (Lissachatina fulica) og den ekte agatsneglen (Achatina achatina).

– Sosiale nettverk er fulle av bilder av folk som setter bløtdyret i kontakt med huden eller til og med munnen, sa forsker Cleo Bertelsmeier, ifølge en uttalelse fra universitetet.

Folk tror at sneglens slim er bra for huden, men de risikerer å få overført bakterier og virus. Forskerne advarte om at dersom handelen med dette kjæledyret tiltar, kan det føre til introduksjon og spredning av skadelige stoffer til mennesker og andre dyr.

Agatsnegler er glupske og formerer seg raskt. International Union for Conservation of Nature (IUCN) inkluderer dem på sin liste over farlige invaderende arter og omtaler dem som skadedyr.

(©NTB)

Flere nyheter: