Menu
Juni Arnekleiv vant fellesstarten på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB

Arnekleiv vant fellesstarten på Sjusjøen: – Trives best med press

Skiskytteren Juni Arnekleiv (24) imponerte og vant fellesstarten over 12,5 kilometer på Sjusjøen søndag. Marthe Kråkstad Johansen ble nummer to.

Av NTB | 12.11.2023 13:29:47

Sport: Arnekleiv hadde en veldig god dag i sporet og med bare én bom kunne hun juble for seier.

– Jeg reiste kjerringa fra i går. Det var skikkelig deilig. Jeg trives best når jeg har litt press og det stemte i dag, sa Arnekleiv til NRK.

Dombås-løperen vant foran Kråkstad Johansen, som overrasket med en sterk 2.-plass i løpet. Hun bommet også bare én gang.

– Det var veldig gøy. Jeg hadde bare bestemt meg for at ingen bak meg skulle få ta meg igjen, så da var det bare å gå, sa Johansen.

Italienske Lisa Vittozzi vant lørdagens sprint, men greide ikke holde følge med sine norske konkurrenter i sporet søndag. Hun ble nummer tre med feilfri skyting.

– Jeg la merke til at hun hadde dårligere gli enn meg, så jeg passet på å utnytte det i det lettere terrenget, sa Johansen om italieneren.

Tandrevold ble nummer fire i søndagens renn, mens Karoline Knotten endte på plassen bak. Det var sju norske kvinner blant topp ti.

– Jeg prøvde å være offensiv og bare gå på. Jeg hang meg litt opp i den første bommen, så da kom det en til. Da var det desto morsommere at det var Juni som fikk det til, sa Tandrevold til NRK.

Landslagsløper Ragnhild Femsteinevik måtte stå over sesongstarten på Sjusjøen etter å ha testet positivt på korona tidligere i uken.

Verdenscupen starter i Östersund 25. november. Sesongens store mål for skiskyttereliten er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.

Johansen er en del av rekruttlandslaget og kjemper om å bli blant de som får gå verdenscup i Östersund senere i november.

Ingrid Landmark Tandrevold hadde grepet om seieren før siste skyting, men med to bom der var hun ute av seierskampen. Fossum-jenta ble lørdag nummer to på sprinten bak Vittozzi.

(©NTB)

Flere nyheter: