Menu
Palestinere flykter fra Nasser-bydelen i Gaza by etter et israelsk luftangrep onsdag. Foto: Abed Khaled / AP / NTB

IDF hevder 50.000 sivile har flyktet fra Nord-Gaza

50.000 sivile palestinere har flyktet sørover fra den nordlige Gazastripen, og det viser at Hamas har mistet kontrollen i nord, hevder den israelske hæren.

Av NTB | 08.11.2023 20:09:41

Krig og konflikter: – Vi så 50.000 Gaza-innbyggere bevege seg fra den nordlige Gazastripen til sør. De flytter på seg fordi de forstår at Hamas har mistet kontroll i nord, sier Daniel Hagari onsdag kveld.

– Hamas har mistet kontrollen og fortsetter å miste kontrollen i nord, fortsetter den israelske hæren IDFs talsperson.

Han fastslår videre at det ikke kommer til å bli noen våpenhvile i Gaza, men påpeker at IDF har tillatt såkalte humanitære pauser i begrensede tidsrom slik at palestinere skal kunne flykte sørover.

Ifølge FNs nødhjelpskontor flyktet 22.000 mennesker fra det nordlige Gaza til sør mellom søndag og tirsdag.

IDF innledet sin bakkeoffensiv på Gazastripen for halvannen uke siden og meldte denne uka at israelske soldater hadde omringet Gaza by, den største byen i den palestinske enklaven.

Samtidig har de massive bombeangrepene fortsatt, spesielt mot nordlige deler av Gaza.

Hvor mange som fortsatt befinner seg i Gaza by, der det før krigen bodde rundt 650.000 mennesker, er uklart. Situasjonen for de gjenværende blir stadig mer desperat.

Innenriksdepartementet i Gaza hevdet tidligere i uka at 900.000 palestinere fortsatt befinner seg nord på Gazastripen, til tross for Israels forsøk på å tømme området for sivile.

Tallet er ikke bekreftet fra annet hold, men titusenvis har søkt tilflukt på FN-drevne skoler og sykehus i håp om at de skal være tryggere der.

Flere nyheter: