Menu
Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp). Foto: Martin Solhaug Standal / NTB

Ny nemndleder skal behandle studieklagesaker på nytt

En ny leder er utnevnt for Felles klagenemnd, som behandler klagesaker innen høyere utdanning. Den forrige lederen ble vraket etter å ha sittet for lenge.

Av NTB | 08.11.2023 10:59:47

Utdanning: – Statsråd Sandra Borch har oppnevnt professor emeritus Ernst Nordtveit som ny leder for Felles klagenemnd. Det er også oppnevnt to nye studentmedlemmer i nemnda. Klagenemnda får nå i oppdrag å fatte nye vedtak i saker der de opprinnelige vedtakene er ugyldige på grunn av de tidligere feiloppnevningene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) i en pressemelding.

Marianne Klausen ble i fjor utnevnt som leder for Felles klagenemnd for en tredje periode. Ifølge loven er det kun lov å sitte som medlem i nemnda i to perioder. Dermed ble Klausen vraket som leder.

Ernst Nordtveit er professor emeritus i rettsvitenskap ved Det juridiske fakultet ved Universitetet i Bergen. Borch har også oppnevnt studentene Julie Marie Næss og Amina Louise Persen som henholdsvis medlem og varamedlem i klagenemnda.

– Felles klagenemnd gjør en viktig jobb, og det er viktig at både studenter, institusjoner og samfunnet ellers har tillit til nemndas arbeid, sier Borch.

(©NTB)

Flere nyheter: