Menu
Julie Midtgarden Remen (H) tok nylig over som byråd for kunnskap og oppvekst i Oslo. Bakgrunnen hennes fra et PR-selskap fikk SV til å stille spørsmål ved hennes habilitet, men byrådslederen er ikke bekymret. Foto: Terje Pedersen / NTB

Byrådslederen i Oslo mener ny skolebyråd ikke er inhabil

SV satte spørsmålstegn ved habiliteten til Oslos nye utdanningsbyråd, fordi hun har bakgrunn fra et PR-byrå. Byrådslederen avviser at hun er inhabil.

Av NTB | 07.11.2023 15:59:42

Utdanning: Oslos nye utdanningsbyråd Julie Remen Midtgarden (H) kommer fra jobben som daglig leder og partner i PR-byrået Storm Samfunn, som blant annet har Lektorlaget og YS som kunde.

Det fikk SV til å stille spørsmål om hennes habilitet.

– Her kommer det på en byråd som helt klart kommer til å ha interessekonflikter i sin nye jobb, sa SVs bystyrerepresentant Omar Samy Gamal til NTB.

Byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) skriver i sitt svar til SV at utdanningsbyråden ikke er inhabil, ifølge NRK.

Han påpeker at PR-byrået som Midtgarden kommer fra har åpne kundelister og at hun startet prosessen med å selge sine eierandeler i byrået dagen før hun tiltrådte som byråd.

– Det er ikke uvanlig at byråder har tidligere arbeidserfaring, verv, medlemskap eller lignende som gjør at habiliteten må vurderes, skriver Lae Solberg.

Videre skriver han at Midtgarden har deltatt i møter om sin habilitet i tråd med rutinene til Oslo kommune. På bakgrunn av disse samtalene ble det vurdert at det ikke er noe i selskapets kundelister som tilsier at Midtgarden er inhabil.

(©NTB)

Flere nyheter: