Menu
– Unnskyld meg, men jeg ser ikke det geniale med konseptet, skriver tidligere statsminister Thorbjørn Jagland på Facebook om NRK-serien «Makta». Foto: Terje Bendiksby / NTB

Thorbjørn Jagland kritiserer «Makta»

Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland reagerer på hvordan tidligere kolleger i Arbeiderpartiet blir framstilt i NRK-serien «Makta».

Av NTB | 05.11.2023 22:52:20

– På denne dag, min bursdag, har jeg bare ett ønske. Jeg skriver det etter å ha sett andre episode av «Makta». Ønsket er at flere har mot til å sette spørsmålstegn ved det etiske i hvordan Arbeiderpartiets fremste ledere blir fremstilt slik under vignetten «løgn og dårlig hukommelse», skriver Jagland på Facebook søndag, ifølge VG.

Han reagerer blant annet på hvordan Reiulf Steen blir framstilt.

– Reiulf Steen var ikke bare en drukkenbolt, og slett ikke en livsfjern tåkefyrste, skriver Jagland.

Videre skriver han at Odvar Nordli slett ikke var noen bygdetulling.

– Han kunne formulere i én setning det intellektuelle måtte skrive tusen ord for å komme fram til, gjerne under tvil, skriver Jagland.

Han betegner Trygve Bratteli som en av partiets og Norges viktigste.

– Han var fåmælt, men ikke så puslete og tragisk som han fremstilles, skriver Jagland.

Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland er fornøyd med hvordan hun blir framstilt i serien.

– Jeg er lettet fordi det var ganske bra, og jeg kjente meg igjen. Det er sammensatt på en litt annen måte, men det var ikke gærent, sa hun til NRK lørdag.

«Makta» dramatiserer maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet og kaller seg i egenomtalen «en historie basert på sannhet, løgn og dårlig hukommelse». Tredje episode av serien ble sendt søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: