Menu
Flammer og røyk stiger mot himmelen etter et israelsk luftangrep mot Gaza by søndag kveld. Foto: Abed Khaled / AP / NTB

Hamas sier Israel gjennomfører «intense bombeangrep» ved flere sykehus i Gaza

Hamas, som kontrollerer Gazastripen, sier Israel gjennomfører intense bombeangrep rundt flere sykehus i enklaven.

Av NTB | 05.11.2023 20:02:19

Medisin og helse: Nærmere detaljer om angrepene er ikke kjent. Så langt i krigen er antall drepte på Gazastripen steget til minst 9770, hvorav 4008 barn, ifølge Gazas helsemyndigheter.

– Intense bombeangrep har funnet sted rundt sykehus i mer enn en time, sier Salama Marouf, som leder mediekontoret i Gaza.

Området i nærheten av Gazas største sykehus al-Shifa er spesielt hard rammet, ifølge Marouf.

– Hamas plasserer soldater og våpen inne, under og rundt skoler, moskeer, hjem og FN-bygg, sa IDFs talsperson Daniel Hagari til journalister søndag.

Hamas har gjentatte ganger avvist anklagene om at de gjemmer seg blant sivile.

– Vi beklager å måtte kunngjøre en total nedstengning av kommunikasjonen og internettjenestene etter at den israelske siden koblet serverne fra, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Israel har siden krigsutbruddet 7. oktober vært nådeløs i sin kamp for å ødelegge Hamas på Gazastripen. Israelske luftangrep har jevnet hele byblokker med jorden og tatt livet av over 9700 mennesker, hovedsakelig kvinner og barn, ifølge det Hamas-drevne helsedepartementet i Gaza.

Angrepene mot Gazastripen skjer etter at Hamas-krigere stormet over grensen til Israel 7. oktober og drepte 1400 mennesker, hovedsakelig sivile, sier israelske myndigheter.

Bombingen skjer etter at den israelske hæren (IDF) nok en gang anklaget Hamas for å bruke sykehus som skalkeskjul i krigen.

Det palestinske teleselskapet Paltel meldte tidligere søndag kveld at internettilgangen og telefonlinjene i Gaza var nede.

Flere nyheter: