Menu
Boca Juniors håper at veteranene Sergio Romero og Edinson Cavani kan løfte laget til topps i Copa Libertadores. Foto: Bruna Prado / AP / NTB

Superveteraner møtes i duell om Copa Libertadores-trofeet

Boca Juniors og Edinson Cavani jakter klubbens sjuende tittel i Copa Libertadores. På motsatt banehalvdel i finalen står Fluminense og tittelgrossisten Marcelo.

Av NTB | 04.11.2023 10:12:58

Sport: Lørdag kveld møtes den argentinske storheten Boca og brasilianske Fluminense til tittelkamp på Maracanã i Rio de Janeiro. Begge lag har nylig hentet «hjem» en søramerikansk helt med stor karriere i Europa.

Edinson Cavani (36) har riktig nok aldri vunnet en kontinental tittel på klubbnivå. Han kom nær to ganger, i mesterligaen med Paris Saint-Germain og europaligaen med Manchester United, men tapte finalen begge ganger.

Mot Fluminense får den aldrende storscoreren sjansen til å rette på statistikken. Motstanderen håper å dra nytte av erfaringen til venstrebacken Marcelo (35), som vant Champions League fem ganger med Real Madrid, i tillegg til en haug andre nasjonale og internasjonale trofeer.

Så langt i Boca-karrieren har Cavani scoret tre mål på 13 kamper. Marcelo har rukket 25 kamper og to scoringer for Fluminense.

Den gang ble finalen spilt over to kamper, og det ble så intenst mellom de to Buenos Aires-lagenes supportere at returkampen måtte spilles i Madrid.

Både Cavani og Marcelo vil finne støtte i yngre offensive spillere som har gjort forskjellen i utslagsrundene i turneringen. Den 19 år gamle midtbanemannen Valentin Barco er et kreativt håp hos Boca, mens Fluminense må stole på farten og styrken til den 21-årige spissen John Kennedy.

Boca har også en potensiell matchvinner i keeper Sergio Romero. Han har reddet 12 av 23 straffespark siden han kom til klubben i fjor.

– Vi håper å gi Boca den sjuende (tittelen). Det er det alle har ønsket i så lang tid. Jeg stoler på og har full tro på at ting vil gå vår vei, og at vi vil vinne, sier Romero før finalen.

En sjuende tittel vil bety at Boca Juniors tangerer Independiente (Brasil) som mestvinnende lag i turneringen. Fluminense har aldri vunnet Copa Libertadores, og tilhengere av lokalrivalene Flamengo og Vasco da Gama – som ønsker at det forblir slik – har sluttet seg til Boca-fansen på strendene Copacabana og Ipanema de siste dagene, ifølge AP.

I 2008 tapte Fluminense finalen mot LDU Quito fra Ecuador.

Brasilianske lag har vunnet de fire siste utgavene av Copa Libertadores, ofte kalt Sør-Amerikas mesterliga. Boca Juniors nådde finalen i 2018, men gikk på et bittert tap mot erkerivalen River Plate.

Den argentinske storklubben har nådd finalen uten å vinne en eneste kamp i ordinær tid. Romero har vært avgjørende i straffesparkkonkurranse i både åttedelsfinale, kvartfinale og semifinale.

(©NTB)

Flere nyheter: