Menu
Victor Wembanyama herjet for San Antonio Spurs mot Phoenix Suns. Foto: Rick Scuteri / AP / NTB

Supertalentet Wembanyama strålte for Spurs – ny bestenotering i NBA

Victor Wembanyama viste fram sitt vanvittige repertoar da San Antonio Spurs slo Phoenix Suns i NBA natt til fredag.

Av NTB | 03.11.2023 09:43:16

Sport: 19-åringen bidro med 38 poeng, og var dermed svært delaktig i lagets 132-121-seier. Det er ny bestenotering for det franske stjerneskuddet.

Spurs styrte begivenhetene i lange perioder av kampen, før Suns var à jour på tampen av oppgjøret. Da tok Wembanyama ansvar og grep dirigentpinnen i sluttminuttene.

– Han er en utrolig spiller som enkelte ganger gjør helt utrolige ting. Dessuten har han masse selvtillit, og den kombinasjonen er ganske viktig, sa hovedtrener Gregg Popovich etter kampen.

Wembanyama har 103 poeng på sine fem første kamper. Forrige Spurs-rookie som hadde så mange var David Robinson. Han er en av tre tenåringer med 35 poeng, 10 returer og to blokkerte skudd i en NBA-kamp. Den første var LeBron James, den andre Kevin Durant. Forrige rookie med minst 85 poeng, 35 returer og 10 blokkerte skudd i sine fem første kamper var Shaquille O’Neal.

Blant mange nevnes Wembanyama som en av de beste spillerne i såkalt «clutch», som betyr at han er toneangivende når kampene går inn i sluttminuttene.

(©NTB)

Flere nyheter: