Menu
Finansminister Janet Yellen innfører straffetiltak mot personer og selskaper i tredjeland som ifølge USA bidrar til å styrke Russlands krigsevne. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

USA innfører nye sanksjoner som skal ramme Russlands evne til å føre krig i Ukraina

USA innfører sanksjoner mot 130 selskaper og personer i Tyrkia, Kina og De forente arabiske emirater for å strupe eksporten av viktige varer til Russland.

Av NTB | 02.11.2023 16:22:30

Politikk: Det er finansdepartementet i Washington som har satt sammen liten over selskaper og personer i tredjeland som sies å bidra til å styrke Russlands evne til krigføring i Ukraina gjennom ulike varer og tjenester.

I tillegg innfører utenriksdepartementet diplomatiske sanksjoner som er rettet mot russisk energiproduksjon og metall- og gruvesektoren.

Blant personene som blir sanksjonert, er den tyrkiske statsborgeren Berk Turken og hans firma som skal ha nære bånd til russisk etterretningstjeneste. Finansdepartementet sier at Turkens nettverk har organisert betalingsmetoder og shippingvirksomhet for å omgå sanksjonene og forflyttte gods og varer fra Tyrkia til Russland.

Flere selskaper i De forente arabiske emirater anklages for å ha skipet luftfartsutstyr og maskiner for databehandling. Selskapet ARX Financial Engineering Ltd. er satt på sanksjonslisten for å ha deltatt i en operasjon for å få rubler ut av Russland og vekslet inn i dollar.

– Russland er avhengig av personer og selskaper i tredjeland for å skaffe forsyninger til sin krigføring og dermed videreføre sin avskyelige krig i Ukraina. Vi vil ikke nøle med å holde dem ansvarlig, sier finansminister Janet Yellen.

(©NTB)

Flere nyheter: