Menu
Redningsskøytene jobber for å holde statistikken over drukningsulykker nede. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fire druknet i oktober – 73 hittil i år

Fire menn omkom i drukningsulykker i oktober. Så langt i år har 73 personer druknet i Norge, og de aller fleste var menn.

Av NTB | 02.11.2023 09:03:11

Ulykker og naturkatastrofer: Siden 2017 har selskapet registrert mellom fem og 14 drukningsulykker i oktober måned.

Tre av ulykkene i oktober skjedde i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens én ulykke er registrert som fall fra land, viser foreløpig statistikk fra Redningsselskapet.

Av de 73 som har omkommet så langt i år, var 68 menn.

På denne årstida er fall fra land den desidert vanligste ulykkestypen. Fagsjef Tanja Krangnes i Redningsselskapet jobber med å forebygge drukningsulykker. Hun minner om at det nå kan være sleipt og glatt ved sjø og vann.

– Da er det ekstra viktig å passe godt på seg selv, både når man går langs bryggekanten etter julebordet eller skal fjerne snø fra båten, sier hun.

Hvert år er det flere som drukner etter å ha falt mellom båten og brygga.

– Ta gjerne på flytevest når du sjekker båten, og vit at det er mulig å komme seg opp igjen om du er uheldig. Vi oppfordrer også alle båthavner til å sjekke at sikkerhetsutstyr som stiger, belysning og livbøyer er på plass og i god stand, sier Krangnes.

I tillegg til de fire som druknet i Norge, omkom en norsk mann i 70-årene i en badeulykke i Marbella i Spania i oktober. Så langt i år har Redningsselskapet registrert fire ulykker der norske statsborgere har druknet utlands.

(©NTB)

Flere nyheter: