Menu
18 personer ble drept i masseskytingen, som skjedde i en bowlinghall og på en bar i Lewiston 25. oktober. Foto: Matt York / AP / NTB

Biden drar til Maine for å møte pårørende etter masseskytingen

USAs president Joe Biden og førstedame Jill Biden drar fredag til Lewiston i delstaten Maine, der 18 personer ble skutt og drept i en bowlinghall og på en bar.

Av NTB | 02.11.2023 03:22:47

Politikk: – Presidenten og førstedamen skal vise sin respekt for ofrene for dette grusomme angrepet, og de skal sørge sammen med familier og innbyggere i lokalsamfunnet, samt møte personell fra nødetater, sykepleiere og andre som sto i frontlinjen under hendelsen, står det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Gjerningsmannen er identifisert som 40 år gamle Robert Card. Han ble funnet død 27. oktober ved et gjenvinningsanlegg i byen Lisbon, hvor han tidligere var ansatt. Der tok han livet av seg selv. Lisbon ligger om lag 13 kilometer fra byen Lewiston, hvor masseskytingen skjedde 25. oktober.

Card var reservist i det amerikanske forsvaret og våpeninstruktør ved et treningssenter på en militærbase i Saco i Maine. Ifølge et politinotat var Card innlagt på en psykiatrisk institusjon i to uker sommeren 2023. Det fremgår ikke hva slags behandling han fikk eller hvorfor han var innlagt, men i notatet står det at Card hadde sagt at han «hørte stemmer og trusler om å sprenge» militærbasen.

(©NTB)

Flere nyheter: