Thomas Müller og Bayern München gikk på et sjokktap i cupen onsdag. Her scoret Müller ledermålet mot Saarbrücken, men hjemmelaget fra nivå tre vendte til 2-1-seier. Foto: Uwe Anspach, DPA via AP / NTB

Sjokkexit for Bayern München: – Ikke akseptabelt

3.-divisjonslaget Saarbrücken sjokkerte Bayern München og vant 2-1 i den tyske cupen onsdag. Vinnermålet kom langt inne i overtiden.

Av NTB | 02.11.2023 00:22:35

Sport: Da ble Marcel Gaus helten for laget som til daglig spiller på nivå tre i det tyske fotballsystemet. Saarbrücken er nummer 15 i 3. Liga.

– Jeg kan ikke tro det. Det er sinnssykt, rett og slett forbløffende, sa Saarbrücken-keeper Tim Schreiber om sjokkseieren.

Det er tredje gang på fire år at Bayern München ryker ut av cupen allerede i 2. runde. Det skjedde med storscorer Harry Kane på benken.

Bayern stilte ellers et svært slagkraftig lag i bortekampen og tok ledelsen ved Thomas Müller etter et kvarter.

Like før pause utlignet Patrick Sontheimer, og stillingen sto seg til seks minutter på overtid, da Gaus sendte hjemmelaget til himmels.

Tim Civeja slo innlegget som Gaus banket i mål til ellevill jubel.

Han kritiserte klubbkameratene som gikk rett i garderoben uten å takke bortefansen for støtten. Müller, Joshua Kimmich, Leroy Sane, Mathys Tel og Bouna Sarr var de eneste som tok turen bort til Bayern-supporterne.

– Det er ikke akseptabelt at bare tre-fire spillere viser tilhengerne respekt. De har reist hele veien hit for å støtte oss, og da må vi gi noe tilbake, sa han.

I 2019/20-sesongen ble Saarbrücken det første laget fra 4. divisjon som har tatt seg til semifinale i cupen, der det ble tap for Leverkusen. Nå kan et nytt cupeventyr være i emning.

Kampen var i fare for å bli utsatt på grunn av gjennombløt bane, men banemannskapet gjorde en stor jobb etter at helgens seriekamp ble utsatt. Klarsignal ble gitt etter en inspeksjon onsdag.

Bayern fikk også en skadebekymring i kampen da Matthijs de Ligt måtte av med en kneskade i 1. omgang.

Ved siden av Bayern München er også tittelforsvarer RB Leipzig ute av cupen etter tap for Wolfsburg tirsdag.

Dæhlie var involvert i forspillet til Felix Lohkempers 2-2-mål fem minutter på overtid. Samme Lohkemper ble matchvinner i første ekstraomgang.

Jens Petter Hauge spilte en drøy time da Eintracht Frankfurt oppskriftsmessig slo Viktoria Köln 2-0 på bortebane.

– Det er bare å gratulere Saarbrücken, men når vi taper her så er det klart at vi har gjort noen ting galt, sa Müller til ARD.

Saarbrücken vant flere titler i diverse divisjoner før 2. verdenskrig, men siden den gang har det gått nedover for klubben fra vest i Tyskland, ikke langt fra grensen til Luxembourg.

Flere nordmenn tok seg videre til åttedelsfinale onsdag. Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund slo Hoffenheim 1-0, mens Mats Møller Dæhli kom inn i det 64. minutt og hjalp Nürnberg å vende til 3-2-seier over Hansa Rostock.