Cody Gakpo scoret da Liverpool tok seg videre i ligacupen. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB

Nuñez-perle sendte Liverpool videre i ligacupen

Liverpool fikk det tøft i griseværet i Bournemouth, men Darwin Núñez sørget for 2-1-seier og avansement i ligacupen.

Av NTB | 01.11.2023 22:43:12

Sport: Matchvinnermålet kom etter 70 minutter. Nuñez fikk ballen ute på venstrekanten og dro seg innover før han curlet den i lengste hjørnet på vakkert vis. Bournemouth-keeper Andrei Radu var sjanseløs på å nå opp.

Før det hadde Cody Gakpo sendt Liverpool i ledelsen, mens Justin Kluivert stanget inn utligningen etter en drøy times spill.

– Vi skulle ha scoret flere i første omgang da vi hadde vinden i ryggen. Gutta kjempet veldig hardt, og vi scoret et vidunderlig mål etter pause, men været var brutalt, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Noen ganger må man bare slite seg videre. Det er millioner av måter å vinne en fotballkamp, og vi fant en.

Gakpo scoret kampens første mål i griseværet i Sør-England. Nederlenderen var først på en retur etter litt rot i feltet og satte ballen i nettet.

Før det hadde begge lag skapt sjanser. Etter baklengsmålet presset Bournemouth og kom til flere gode muligheter, og etter en time lå ballen i mål.

Alex Scott slo et flott hjørnespark som gikk gjennom hele feltet. På bakerste stolpe sto Kluivert og hadde få problemer med å score. Gleden varte bare i ti minutter før Nuñez ble matchvinner.

Liverpool møter Luton i Premier League til helgen, mens Bournemouth har en tøff oppgave i vente mot Manchester City.

11.-plass er fasit etter ti runder, og det har bare blitt tre seirer på Mauricio Pochettinos menn.

Argentineren sendte et slagkraftig lag på banen mot mesterskapsseriemotstand på hjemmebane onsdag.

Chelseas kvartfinalemotstander blir Newcastle, som allerede har slått ut Manchester-lagene City og United. Onsdagens 3-0-seier på Old Trafford ga laget revansj for finaletapet på Wembley i februar.

Berge ble byttet ut på tampen av oppgjøret, og på overtid fastsatte Ashley Young resultatet.

Harry Wilson, Rodrigo Muniz og Tom Cairney sikret Fulham-avansement i 3-1-seieren over Ipswich på bortebane. Elkan Baggott scoret hjemmelagets mål.

Everton møter Fulham i kvartfinalen, mens Port Vale fra nivå tre får hjemmekamp mot Middlesbrough fra nivå to. Det betyr at det bare blir tre Premier League-lag i semifinalene.

Liverpool har vunnet ligacupen ni ganger, sist i 2022. I kvartfinalen rett før jul får laget hjemmekamp mot West Ham.

Chelsea er også klar for kvartfinale etter 2-0-seier over Blackburn. Benoît Badiashile og Raheem Sterling scoret målene for laget som har slitt stort i Premier League i høst.

Everton var best i duellen mot Sander Berges Burnley og vant 3-0. Berge spilte fra start for gjestene og måtte se James Tarkowski og Amadou Onana score målene som sendte Everton videre.