Menu
President Joe Biden skal trolig ikke være til stede på FNs klimatoppmøte, ifølge Reuters-kilder. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Kilder sier Biden trolig ikke skal delta på COP28

USAs president Joe Biden kommer neppe til å delta på FNs klimatoppmøte COP28 senere i år, ifølge kilder som Reuters har snakket med.

Av NTB | 01.11.2023 04:52:23

Økonomi og næringsliv: Fns 28. klimatoppmøte starter 30. november og varer til 12. desember. Det skjer i Dubai i De forente arabiske emirater.

To amerikanske embetsfolk, samt en annen person som er kjent med planleggingen av COP28, uttaler til Reuters at det er lite sannsynlig at Biden kommer til å delta.

Men Bidens kalender er ikke spikret og kan fortsatt bli endret. Ingenting er offisielt før det blir kunngjort, uttaler kildene. To av dem sier at det ikke er fattet noen endelig beslutning.

Det hvite hus opplyser at det ikke foreligger noen oppdateringer rundt Bidens reiseplaner.

– President Biden har vært leder for og levert den mest ambisiøse klimaagendaen i historien, både hjemme og i utlandet. Selv om vi ikke har noen reiseoppdateringer å meddele i øyeblikket, ser administrasjonen fram til en solid og produktiv COP28, sier en talsperson for Det hvite hus.

(©NTB)

Flere nyheter: