Menu
Australias statsminister Anthony Albanese (t.h.) sammen med Fifa-president Gianni Infantino under VM-semifinalen mellom Australia og England i Sydney i august. Foto: Mark Baker / AP / NTB

Australia dropper søknad om 2034-VM – Saudi-Arabia storfavoritt

Australias fotballforbund kommer ikke til å søke om å bli vertskap for fotball-VM i 2034.

Av NTB | 31.10.2023 08:02:44

Sport: Det opplyser forbundet på eget nettsted tirsdag.

– Vi har utforsket muligheten for å søke om å arrangere VM, og etter å ha vurdert alle faktorer har vi konkludert med at vi ikke gjør det for 2034-mesterskapet.

– Derimot tror vi at vi er i en sterk posisjon til å arrangere kvinnenes asiamesterskap i 2026 og deretter klubb-VM i 2029, heter det videre.

Australia og New Zealand arrangerte kvinnenes fotball-VM tidligere i år, og Brisbane blir vertsby for sommer-OL i 2032.

– Om vi skulle få til dette (to nye mesterskap), vil det representere et virkelig gyllent ti år for australsk fotball. Fotball er den største sporten i Australia ut fra deltakelse og reflekterer på mange måter mangfoldet i vår befolkning, skriver forbundet.

Saudi-Arabia er eneste land som så langt har bekreftet at det kommer til å søke om verdensmesterskapet i 2034. President Gianni Infantino i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har oppfordret land fra Asia og Oseania til å søke.

Det ble tidligere i måneden spekulert i at Australia kunne komme med en søknad sammen med Indonesia, Malaysia og Singapore. Senere kom det fram at Singapore støtter Saudi-Arabias søknad, noe flere andre asiatiske land gjør.

Fristen for å bekrefte en intensjon om å søke om mesterskapet går ut i dag.

(©NTB)

Flere nyheter: