Lasse Nordås scoret to ganger mot Molde mandag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Forrykende Tromsø-forestilling da Molde ble smadret 4-1 – opp på sølvplass i Eliteserien

Gaute Helstrup og Tromsø leverte en taktisk praktkamp og knuste Molde 4-1 borte. Tre poeng bringer laget opp på 2.-plass i Eliteserien med fire runder igjen.

Av NTB | 30.10.2023 23:02:45

Sport: El Hadji Diouf, Mai Traore og Lasse Nordås (2) sto bak nettkjenningene i Tromsøs målfest.

Mye skal likevel til om det skal bli ordentlig spenning i gullkampen. Bodø/Glimt er nemlig hele sju poeng foran når fire kamper gjenstår av sesongen.

Det er i tillegg tett og jevnt i kampen om medaljene. To poeng skiller fra Tromsø på sølvplass til Viking på 4.-plass. Molde sakker på sin side akterut, og det trengs et lite mirakel om Erling Moes mannskap skal blande seg inn i medaljestriden.

Søndagens tap var Moldes tredje strake i serien.

Gjestene fra Tromsø tok ledelsen da Diouf fininnstilte skuddfoten fra utsiden av sekstenmeteren og lekkert plasserte inn 1-0.

Bortsett fra en mesterlig redning fra bortelagets Jakob Haugaard slet vertene med å produsere de store sjansene i løpet av de første 45 minuttene.

Molde-trener Moe var alt annet enn fornøyd med det laget viste de første 45 minuttene.

– Jeg forventer et helt annet Molde-lag som er mye mer fremoverrettet i alt vi gjør. Vi må være mer styrende i alt vi gjør og true rom. Nå blir vi stående mye i ro og spille på fot, og det er aldri bra i lengden, sa en kritisk Moe.

Ti minutter etter sidebyttet var det imidlertid Tromsø som skulle få juble igjen. Sakarias Opsahl løsnet skudd fra kanten av sekstenmeteren, og etter en svak involvering av Molde-keeper Oliver Petersen, luktet Mai Traore returen og satte inn 2-0.

Med tjue minutter igjen å spille var hjemmelaget nære å redusere etter et godt slått hjørnespark, men Haugaard leverte en ny praktredning. I andre enden ble vondt til verre for Molde da Lasse Nordås scoret både 3- og 4-0 etter svakt forsvarsspill fra vertene.

– Dette er flaut for Erling Moe og Molde, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen da Tromsø scoret sitt tredje mål.

En vakker Kristoffer Haugen-redusering på tampen pyntet på et svakt Molde-resultat.

Med europaplassene trolig utenfor rekkevidde kan cupfinalen 9. desember mot Bodø/Glimt bli svært viktig for Moldes håp om spill i Europa neste høst.

Tromsø og Gaute Helstrup har på sin side hatt en strålende sesong, og en kruttsterk trepoenger mot Glimt på Aspmyra er blant de sterke resultatene laget har levert i løpet av sesongen i Eliteserien.

– Det er en ganske lukket kamp, så vi må fortsette å ha kontroll defensivt. Samtidig må vi være aggressive når muligheten byr seg, sa Gaute Helstrup til TV 2 i pausen.

Regjererende seriemester Molde har vært langt unna å forsvare fjorårets seriegull, og i forrige serierunde ble det 2-3-tap borte mot Brann. I europaligaen fikk de blåkledde imidlertid en god opplevelse da svenske Häcken ble slått 5-1 på hjemmebane sist uke.