Menu
Fra venstre: Visepresident i Nordisk råd Helge Orten, president i Ungdommens Nordiske Råd Rasmus Emborg og Nordisk råd-president Jorodd Asphjell på Eidsvolls plass foran Stortinget. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Nordisk råd-uka er sparket i gang i Oslo

Denne uken finner Nordisk råds 75. sesjon sted i Stortinget i Oslo. Mandag ble uka sparket i gang med åpning av en kunstutstilling på Eidsvolls plass.

Av NTB | 30.10.2023 15:42:31

Politikk: Utstillingen består av grafiske verk laget av nordiske ungdommer og vil bli stående utover høsten.

– Det er ekstra hyggelig å kunne fremme unges tanker om ytringsfrihet på en så viktig arena for nettopp ytringsfriheten. På et år gjennomføres det mer enn 700 markeringer her. Det er særlig viktig i en tid hvor flere av våre nordiske verdier er under press. Ytringsfrihet, demokrati og menneskerettigheter er noe vi må kjempe for hver eneste dag, sier Jorodd Asphjell, som er president i Nordisk råd.

Tirsdag er hoveddagen, hvor blant annet de fem ulike prisene fra Nordisk råd deles ut. Seremonien finner sted i Operaen

Nato-sjef Jens Stoltenberg tar turen til Oslo for å tale i Nordisk råds sesjon på Stortinget. De nordiske statsministerne er også i byen for å delta på arrangementene. Onsdag holder de nordiske utenriksministerne pressemøte i vandrehallen på Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: